Wanneer draag ik een overhemd met korte mouwen?

Voor de meeste mannen is het dragen van een overhemd vanzelfsprekend. Toch blijven de zomermaanden een uitdaging om representatief je te blijven kleden. Aan de ene kant wil je niet in een doordrenkt shirt op kantoor zitten, maar aan de andere kant is een T-shirt in de meeste zakelijke settings niet gepast. Wanneer kun je onbezorgd een overhemd met korte mouwen dragen? Dit artikel zet enkele tips voor je op een rij. 

Het ene overhemd is namelijk het andere niet. Welk soort overhemd je het beste kunt dragen hangt dan ook grotendeels van de gelegenheid af.  Je kunt je bijvoorbeeld afvragen: moet het shirt in of over de broek worden gedragen? Welke pasvorm past het beste bij mijn postuur? Wanneer kan ik een overhemd met korte mouwen dragen? 

Zomertijd is korte mouwen tijd!Overhemd korte mouwen met print

Tijdens het warme seizoen trekken we massaal de polo’s en T-shirts uit de kast. Het overhemd met korte mouwen mag in dit rijtje zeker niet ontbreken. Het fijne van dit overhemd is dat je hiermee een verzorgde indruk maakt ook al is het een informele gelegenheid. Het is dus geschikt voor een feestje, op het terras en het is lekker luchtig bij hogere temperaturen.

Draag ik korte mouwen onder mijn pak of colbert?

NEE! Als je een pak of colbert draagt, is dat meestal omdat je representatief voor de dag wilt komen. Bij het dragen van een kostuum is het belangrijk dat de manchetten van een overhemd onder de colbertmouwen uitsteken. Kale polsen die onder een pak of colbert uitsteken geven een armoedige indruk en dat is iets wat je zeker niet wilt uitstralen. Is het erg warm? Draag dan eens een linnen shirt met lange mouwen. Hierdoor voel je je langer fris.

Wanneer draag ik dan wel shirt met korte mouwen?Wit overhemd met korte mouwen

Als het niet nodig is om een pak of colbert te dragen, kun je prima een overhemd met korte mouwen dragen. Korte mouwen zijn vooral geschikt voor casual gelegenheden of als het erg warm is. Tijdens werktijden kun je het beste kiezen voor een effen overhemd met korte mouw gemaakt van hoogwaardig katoen met harde boord. Overhemden met prints zijn niet aan te bevelen, tenzij ze subtiel zijn. Hierbij kun je denken aan een dunne streep. In je vrije tijd mag je uitpakken met drukke prints.

Welke pasvorm is oké voor een shirt met korte mouwen?

Het aanbod is divers want korte mouwen zijn weer helemaal hip! Zo heb je steeds meer keuze in casual overhemden met een zachte boord in vrolijke kleuren en prints. Dit soort hemden worden ook wel ‘bowlingshirts’ genoemd. Ga je voor een slim-fit model, dan mag het shirt mag best aangesloten zitten. Natuurlijk niet te strak, want dat is met het warme weer niet aangenaam. Let erop dat de mouwen niet te lang en te wijd zijn, je mag ze zelfs nog een keer extra omrollen. Als richtlijn kun je aanhouden dat de mouwen iets strakker mogen zitten dan bij overhemden met lange mouwen.

Hoe draag ik mijn korte mouwen shirt?Overhemd met bloemen print

Vooral tijdens de vakantie kun je je laten gaan met all-over-print, Hawaii, bloemen, fruit; de keuze is aan jou. De belangrijkste stijlregel is dat je de broek simpel houdt. Een effen chinojeans of bermuda staat altijd goed. Kies je voor een effen overhemd van verkoelend katoen of ga je voor een extra luchtige linnen shirt? Dan mag je broek of bermuda in een vrolijke kleur zijn of opvallende print hebben. Wees trouwens niet bezorgd om de kreukels bij het linnen overhemd, dat hoort nu eenmaal zo. Maak je casual outfit helemaal af met hippe Suitable sneakers, Tommy Hilfiger bootschoenen of instappers zoals mocassins.