Hoe combineer je overhemden met drukke prints?

Tegenwoordig heb je overhemden in alle kleuren en prints. Dit is tof voor zowel informele als formele gelegenheden. Wil je uit je comfortzone stappen en een keer iets totaal anders dragen? Of ben je gewoon benieuwd waarmee je een drukke overhemd kunt combineren? Dit artikel zet alle ins en outs op een rij.

Do’s en dont’s bij overhemden met een print

De belangrijkste styling regels voor het dragen van drukke overhemden zijn niet ingewikkeld. Zo kun je spelen met gestreepte overhemden. Een verticale streepprint laat je slanker lijken, terwijl een horizontale streep het tegenovergestelde effect heeft. Daarnaast moet je rekening houden met de breedte van de streep. Hoe smaller deze is, hoe slanker je lijkt. Gestipte overhemden daarentegen zorgen ervoor dat je lichaamsbouw breder lijkt. Ook hier bepaalt de grootte van de stip het effect; een grote stip maakt je voller en een kleine stip maakt je slanker. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om verschillende soorten looks samen te stellen.

Welke drukke print past bij jou?

Draag niet altijd maar dat saaie blauwe overhemd. Ga uit je comfortzone en draag een gekke print! Hierbij hoef je niet per se te denken aan stippen of strepen. In de Suitable webshop kun je een ruim aanbod vinden van opvallende prints. Van een fietsenprintje tot surfborden en zelfs huizen op je overhemd. Het belangrijkste is dat je jezelf goed voelt in de outfit die je draagt. Ook al ga je uit je comfortzone, blijf wel dicht bij jezelf.

R2 overhemd met bloemen printSuitable overhemd met stippen printSuitable overhemd met fiets dessinoverhemd met streep

Hoe combineer je overhemden met prints?

Je zou denken dat het lastig is om een druk overhemd succesvol te combineren. Maar niets is minder waar; er zijn genoeg opties waardoor je er super hip uitziet. Denim jeans is een klassieker, dus staat het ook super met een druk overhemd. Een paar leuke, maar wel rustige sneakers eronder en je outfit is compleet! Een chino is goed te combineren met een stippen of strepen print. Als je een navy streep draagt, draag dan ook een navy chino. Je kan je outfit vervolgens afmaken met een navy colbert. Je moet er trouwens wel voor zorgen dat je outfit niet té opvallend en uitbundig wordt. Accessoires zijn een goed hulpmiddel om je outfit wat meer rust te geven. Een riem of schoenen met een rustige kleur en zonder print. Je kunt hierbij denken aan zwart, bruin, navy of wit.

Prints combineren per seizoenbroek en overhemd met print

In het voorjaarseizoen hebben de overhemden felle kleuren en opvallende prints. Tijdens de wintermaanden zijn de prints wat meer ingetogen, maar er is genoeg diversiteit. Je ziet dan ruit, stip en streep printen. Ook een florale print kan goed in de winter, maar dan gecombineerd met donkere kleuren. Je kunt een overhemd met drukke print goed dragen bij een korte broek. Een drukke overhemd staat stijlvol op een denim korte broek, zeker eentje met een onopvallende streep zodat het niet te druk wordt. Als je helemaal wil opvallen op festivals of feesten, kun je een co-ord outfit dragen. Dit houdt in dat je overhemd dezelfde print heeft als je korte broek.

Een formele look met een printjegeruit overhemd Barbour

Een druk overhemd is ook geschikt voor op het werk. Een florale print kun je zowel formeel als informeel dragen. Let er wel op dat dat je de juiste soort kiest. Dit kan je stijlen door te kiezen voor dezelfde prints in verschillende groottes. Je mag 1 print laten opvallen en een andere kleine print meer op de achtergrond laten. Een geruite overhemd is ook een goede optie voor een zakelijke outfit. Deze kun je goed combineren met een denim jeans en stoere schoenen.

Super casual en mega trendytrendy overhemd levi's

Ideaal voor in de zomer! Overhemden met korte mouwen zijn vaak bedoeld voor een casual outfit. De print die deze overhemden hebben zijn dan ook speelser. Bloemen, en dierenprints zijn zeker leuk voor een festival of barbecue. Het staat erg vrolijk en je kunt het prima combineren met een toffe denim jeans. Het is ook een optie om een broek met een opvallende kleur te dragen zodat je outfit extra opvalt. Genoeg keuze dus!