Hoe draag je een overhemd tijdens de feestdagen?

Met december voor de deur gaan onze gedachten uit naar de feestdagen. Toch blijft het een uitdaging om een geweldige feestoutfit samen te stellen, of je nu iemand bent die er maandenlang naar uitkijkt of dat je pas op het laatste moment voor de kledingkast staat. Het hoeft echter niet veel tijd te kosten om stijlvolle keuzes te maken. In dit artikel geven we je enkele handvaten voor overhemden tijdens de feestdagen.

Veel mannen maken gebruik van kerst en de jaarwisseling om eens uit te pakken met hun outfits. Zo kun je gaan voor een klassiek herenkostuum met formeel overhemd. Dit is vooral gepast wanneer je naar een kerstgala of een concert gaat. Toch hoef je je niet per se in een pak te hijsen om er goed uit te zien. Het gaat er vooral om dat je verzorgd uitziet en je comfortabel voelt. Mocht je je dus op je gemak voelen in een casual overhemd, dan houdt niemand je tegen. Wel is het leuk om te kijken of je iets bijzonders kunt dragen, zoals een Desoto overhemd met bordeaux print.

Er is een stoel voor je gereserveerd

Zeker wanneer je uit eten gaat voor de feestdagen, kun je helemaal los met stijlvolle combinaties. Zo staat een colbert met strik bij een effen overhemd nooit verkeerd. Denk hierbij ook aan kleuren die verbonden zijn met de feestdagen zoals rood, groen en wit. Voor nieuwjaarsborrels kun je zelfs gaan voor goud- of zilverkleurige dassen en strikken! Daarnaast staat een gilet altijd verfijnd, waar je ook naartoe gaat. Houd de gelegenheid in gedachten wanneer je voor de spiegel staat. Bij twijfel is het verstandig om na te vragen wat de dresscode van die avond is.

Op bezoek bij de (schoon)familie

Wanneer je langsgaat bij bekenden kun je ‘feestelijk chique’ echt omarmen. Dit houdt in dat je verfijnde combinaties draagt die een tikje informeel zijn. Ga vooral voor overhemden met prints, hoe drukker hoe beter. De bonte shirts van Profuomo en OLYMP zijn uitstekend te combineren met een pantalon of jeans. Daarnaast geeft een trendy overshirt je outfit een speels karakter. Uiteraard mogen we de klassieke pullover niet vergeten. Mocht je in een vrolijke bui zijn, kijk dan of je nog snel een foute kersttrui kunt scoren. Ideaal voor de after party met vrienden in de kroeg!