5 soorten overhemden die je in je kledingkast moet hebben hangen

Welke overhemden heb je in je kledingkast hangen? Het antwoord zal per man sterk verschillen. Naast persoonlijke smaak heeft beroep ook invloed op het keuzeproces. Zo is het niet verrassend dat een advocaat een collectie formele overhemden heeft. Toch zijn er shirts waar je als man gewoon niet zonder kan. Of je ze nu elke dag draagt of alleen voor speciale gelegenheden, hieronder staan enkele musthave overhemden voor iedere garderobe:

Effen wit overhemd

Als het gaat om veelzijdigheid, dan is een effen wit overhemd de onbetwiste kampioen. In formele outfits geeft dit shirt je een verfijnde en professionele uitstraling. Daarnaast kun je het eenvoudig combineren met elke kleur stropdas en herenkostuum. Het grootste voordeel is dat dit overhemd casual outfits een klassieke touch geeft. Een relaxte jeans is voldoende om verzorgd over te komen.

Effen lichtblauw overhemd

Een effen lichtblauw overhemd is een stijlvolle tegenhanger van het effen wit overhemd. Het is namelijk een kleur dat goed staat bij iedereen. Verder geeft het je outfit een professionele maar benaderbare uitstraling. Hierdoor is het uitstekend te combineren met diverse kleuren chino’s, pantalons en jeans. Door de subtiele kleur is dit overhemd een populaire keuze voor kantoor outfits.

Effen casual overhemd

In tegenstelling tot de voorgaande shirts is een effen casual overhemd vooral geschikt voor informele gelegenheden. Zo bereik je een verzorgde uitstraling zonder dat je afstandelijk overkomt. Daarnaast is het geen probleem om het basic T-shirt dat je eronder draagt te laten zien. Combineer het overhemd met je favoriete denim broek en vlotte sneakers voor de ultieme uitgaansoutfit.

Gestreept overhemd

Een gestreept overhemd is een klassieker binnen de herenmode. Bij zowel zakelijke als relaxte outfits zorgen strepen voor een stijlvolle uitstraling. Let wel op welke strepen je draagt; verticale strepen laten je namelijk langer uitzien. Horizontale strepen zorgen er juist voor dat je breder overkomt. Daarnaast is het ook zo dat dikkere strepen voornamelijk worden gedragen tijdens informele gelegenheden.

Geruit overhemd

De ruit is een veelzijdig patroon dat zowel bij formele als casual gelegenheden past. Stelregel is wel: hoe kleiner de ruit, hoe langer en slanker je lijkt. Bij grote ruiten is het juist andersom; het laat je breder overkomen. Dit maakt het geruit overhemd een krachtig wapen in de garderobe van iedere man. Combineer het met effen gekleurde kledingstukken voor de stijlvolste uitstraling.