Het succes van geruite overhemden

Je hoeft geen houthakker of pensionado te zijn om vol zelfvertrouwen een geruit overhemd te dragen. Dit jaar maakt de ruit opnieuw een comeback en we zien het dan ook overal terugkomen in het straatbeeld. Van stoere overshirts tot pantalons; er zijn vele stijlvolle combinaties die je kunt maken met ruiten. In dit artikel graven we dieper in de veelzijdigheid van het geruit overhemd.

Het is belangrijk om te beseffen dat elk soort ruit invloed uitoefent op je uitstraling. Over het algemeen geldt dat hoe kleiner de ruit, hoe meer het je afslankt en hoe langer je lijkt. Daar staat tegenover dat grote ruiten je breder doen lijken. Door hiermee te variëren kun je je gewenste look bereiken. Hierbij maakt het trouwens niet uit of je een geruit overhemd in je kantoor outfit wil verwerken of dat je iets leuks zoekt voor een avondje uit. Met de juiste ruit staat alles stijlvol. Daarnaast kun je ruiten prima met elkaar combineren, bijvoorbeeld door een overhemd met kleine ruiten te dragen met een groot geruite herenkostuum. Let wel op; ruiten kunnen je in de zakelijke setting snel stoffig doen overkomen. Kies dan ook voor een pak met (lichte) taillering voor een moderne en vlotte look.

Een must voor in je kledingkast

Weet je niet zeker wat je moet dragen met je geruit overhemd? Dan kun je nog altijd terugvallen op klassieke combinaties. Zo kun je een geruit overhemd prima dragen met een stoere jeans en hippe sneakers voor een casual outfit. Daarnaast maak je met een colbert een verfijnde indruk. Uiteraard kun je op zomerse dagen ervoor kiezen om je overhemd niet dicht te knopen zodat je basic T-shirt ook goed tot z’n recht komt. Ben je bang dat ruiten te druk overkomt? Zorg er dan voor dat je het combineert met egaal gekleurde kledingstukken. Zo valt het overhemd op zonder meteen alle aandacht op te eisen. Daarnaast kun je eenvoudig een stropdas dragen om de ruiten op te breken. Het mag duidelijk zijn dat een geruit overhemd perfect past bij iedere gelegenheid!