Past een outfit met casual overhemd bij de feestdagen?

Het einde van het jaar wordt gekenmerkt door uitgebreid tafelen en chique outfits. Toch hoef je niet per se alles uit de kast te trekken om stijlvol op een kerstfeest of nieuwjaarsborrel aan te komen. Uiteraard houd je rekening met dresscodes, de locatie en het gezelschap, maar casual overhemden zijn in de meeste gevallen een prima keuze. In dit artikel verkennen we enkele feestelijke en verzorgde combinaties die je dit jaar kunt uitproberen.

Waar denk je aan bij casual overhemden? Zijn dit bonte prints met borstzakken of zie je juist relaxte stoffen voor je zoals ribfluweel? Net zoals je bij nette overhemden een legio aan keuzes hebt, kun je ook hier een weloverwogen keuze maken. Het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat je shirt een onderdeel vormt van het geheel. Wat je draagt bij je shirt heeft dus invloed op je uitstraling.

Hoe draag ik een casual overhemd?

Het grootste voordeel van casual overhemden is dat je ze niet fout kunt dragen. Wil je het shirt in je broek dragen om je nieuwe riem te laten zien? Geen probleem! Maak je liever voldoende ruimte voor het eten, dan draag je het overhemd eenvoudig over je broek heen. Staat de verwarming hoog of zit je iets te dicht tegen je familieleden aan? Strop dan je mouwen op of knoop je manchetten los voor een nonchalante look.

Wat draag ik bij een overhemd met bloemenprint?

Bloemen geven je outfit een vrolijke noot en zijn hierdoor perfect te dragen met een herenkostuum. Verder staat het niet verkeerd bij je favoriete jeans of trendy chino. Hierbij geldt dat de kleuren van de overige kledingstukken van invloed zijn op je uitstraling. Donkere kleuren zorgen voor een verfijnde uitstraling en lichte kleuren of wassingen maken een outfit speelser.

Hoe combineer ik een geruit overhemd?

Een hemd met ruitenpatroon is een statement op zichzelf. Het is eenvoudig te combineren met uiteenlopende kledingstukken. Zo kun je een nette herenbroek en colbert gebruiken voor een stijlvolle indruk te maken. Spijkerbroeken zijn ook een klassieke combinatie met bijvoorbeeld witte sneakers. Daarnaast kun je het eventueel losgeknoopt laten om je effen T-shirt te laten zien.

Waar moet ik rekening houden bij shirts met strepen of stippen?

Voor zowel strepen als stippen geldt; hoe dunner en kleiner het patroon, hoe verfijnder je overkomt. Het is ook eenvoudig om hiermee je lichaamsbouw te accentueren. Zo zorgen verticale strepen ervoor dat je langer lijkt. Daarnaast slanken kleine stippen en dunne strepen je af. Deze patronen zijn niet alleen perfect voor een herenpak, maar je kunt ze ook gebruiken om je relaxte outfit meer klasse te geven.

Wat als ik niets geschikts kan vinden?

Mocht het moeilijk zijn om een shirt te vinden dat bij je past, dan kun je altijd nog kijken naar overshirts. Op het eerste oog zou je denken dat het overhemden zijn, maar ze zijn van een dikkere stof en dus geschikt om ook als jas te dragen. Ideaal wanneer je vlug een frisse neus wilt halen tussen de gangen door. Overshirts zijn ook verkrijgbaar in diverse kleuren en dessins.