5 tips om het perfecte overhemd te kopen!

De zomervakantie draait op volle toeren, maar vergeet je niet om ook aan je kantoor outfit te denken? Je wilt natuurlijk wel goed voorbereid weer aan de slag . De polo mag binnenkort weer in de kast, het is tijd voor een nieuw overhemd. Dat lijkt een simpele missie, maar de aanschaf van een overhemd vereist toch enige precisie! Suitable presenteert je daarom een minicursus overhemd kopen.

1. Draagcomfort staat bovenaan

Heel simpel: als je hemd niet lekker zit, dan ben je daar de hele dag mee bezig. Waar je op moet letten? Dat het hemd niet uit je broek schiet als je bukt. Dat je minimaal een vinger kunt steken tussen je nek en de boord. Dat de manchet valt op de knik van pols en hand. En kies bij voorkeur voor een hemd met een ronde onderkant. Een rechte onderkant hoopt zich op in je broek. Voor een optimaal draagcomfort kun je bij één van de Suitable winkels jezelf op te laten meten door onze adviseurs. Vooral de juiste borst- en buikmaat verhoogt gegarandeerd je draagcomfort.

2. De juiste boord

Of je wel of geen das draagt, is bepalend voor welke boord je kiest. Daarnaast is persoonlijke smaak bij de keuze voor boord ook van belang, er is steeds meer te kiezen. Zo zie je steeds vaker het ‘cutaway’ boord, waarbij de boordpunten wat verder uit elkaar vallen. Of een klassiek Kent-boord, zeer geschikt voor een business-outfit.  Beide kunnen ‘los’ gedragen worden, oftewel zonder das. Bij het kiezen van de juiste boordmaat kun je de regel aanhouden dat je 2  vingers kunt houden tussen je adamsappel en de boord.

3. Dubbel of enkel manchet?

Onder een pak is een dubbelmanchet het meest elegant. Verder: altijd enkel. Draag je dit naar je werk? Kies dan voor afgeronde manchetten, die zullen niet omkrullen. Bij een dubbelmanchet kies je altijd voor manchetknopen. Suitable heeft een schitterende collectie manchetknopen. Bij een enkel manchet draag je natuurlijk geen manchetknopen.

4. 100% katoen

Overhemden van 100% katoen zijn zeer sterk en ademend. Maar hoe een hemd zit, heeft niet alleen te maken met de stof, maar ook de manier waarop het geweven is. Suitable overhemden zijn gemaakt door middel van 2 ply. Voor het weven van de stof kan gewerkt worden met enkele draden, of van twee in elkaar gedraaide draden, 2-ply. Dit betekent dat Suitable overhemden heel comfortabel dragen, maar dat ze ook heel sterk zijn en je er lang draagplezier van kunt hebben.

5. Effen of print?

Jij hebt je eigen stijl. Dat bepaalt de keuze voor de kleur en wel of geen print. Een wit hemd is natuurlijk altijd goed en de basic voor iedere man. Maar wil je graag een complimentje over je outfit, kies dan voor een meer opvallend hemd. Prints zijn tegenwoordig geen taboe, net als contrasterende kleuren. Laat je verrassen door de nieuwste collectie overhemden.