Elegant in een Italiaans overhemd

Italiƫ is beroemd om zijn rijke geschiedenis, pittoreske dorpjes en natuurlijk lekker eten. Daarnaast heeft de Italiaanse kledingstijl de harten van veel mannen veroverd. Of het nu komt door het gebruik van hoogwaardige materialen of comfort, met Italiaanse overhemden kun je eenvoudig elegantie en speelse nonchalance in je outfit aanbrengen. In dit artikel staan we stil hoe en waarom je met een Italian-Fit overhemd een stijlvolle indruk achterlaat.

Laten we je direct geruststellen: je hoeft geen luxe Italiaanse overhemden te importeren om er pico bello uit te zien. Italian-Fit overhemden zijn overhemden met een slankere pasvorm (meestal Slim-Fit) die nauw aansluit op je lichaam. Door de gestroomlijnde uitstraling zie je er slanker en fitter uit en geef je je outfit een moderne touch. Dit geeft je de vrijheid om het overhemd bij uiteenlopende gelegenheden te dragen. Goede voorbeelden hiervan zijn de Nederlandse merken Profuomo en R2 Amsterdam. Zij baseren hun collecties op verfijnde Italiaanse ontwerpen en trends. Daarnaast gebruiken ze de beste materialen en ateliers om de juiste kwaliteit te leveren. Zo heb je tegen een schappelijke prijs Italiaanse overhemden voor heren in huis.

Hoe verwerk je Italiaanse overhemden in een outfit?

De meeste mannen voelen zich zelfverzekerder in een Italiaans overhemd. Voordat je de Don Juan gaan uithangen, blijft het belangrijk de juist combinaties te maken zodat je outfit tot in de puntjes klopt. Er is niets mis met klassieke combinaties zoals een donkergekleurde pantalon met colbert. Deze zijn vooral geschikt voor een dag op kantoor, chic etentje of zelfs een eerste date. Maar ook casual kledingstukken passen uitstekend bij een overhemd met Italiaanse pasvorm. Door trendy jeans te combineren met een stoer overshirt bereik je de ultieme relaxte look. Uiteraard mogen we de schoenen niet vergeten. Om helemaal in de Italiaanse sferen te blijven, zijn de herenschoenen van Giorgio een stijlvolle keuze om je outfit af te maken.